10.4.09

Taules de cultiu

Un altre ocupació del mes de març ha estat el muntatge de la taula de cultiu per l'hort del terrat. Bé, per ser més precisos diré que, finalment, no he muntat una taula de cultiu, sinó dues...

I es que, quan vaig comprovar que tenia lloc per dues taules ho vaig tenir clar: en muntaria dues!!

Per omplir les taules he emprat una barreja d'humus de cuc i fibra de coco. La fibra de coco la vaig comprar compactada i, per tant, la vaig haver de posar en remull per obtenir el substrat. Aquí teniu la foto dels sis blocs de fibra de coco un cop desfets en quatre recipients:


Preparació del substrat

Cada bloc de fibra de coco pesa uns 5 kg quan està sec i compactat. Després d'afegir l'aigua, aquests 5 kg poden acabar ocupant uns 60 litres de volum. Déu ni do!

A cada taula de cultiu vaig posar, doncs, dos blocs de fibra de coco ja desfets (120 litres de substrat, aproximadament) i 45 kg d'humus de cuc. Aquestes són les fotos de les taules ubicades ja en el seu emplaçament definitiu.


Les taules de cultiu a la terrassa

En les properes fotos us mostraré cada una de les taules per separat. Veureu que hi han uns bastonets distribuïts pel substrat. Amb aquestes marques el que pretenc es tenir, més o menys clar, on anirà cadascuna de les coses que plantaré.


Primera taula de cultiu

Segona taula de cultiu

Tot i que la majoria de coses que vull plantar les estic cultivant prèviament en planter (pots de iogurt), també n'he volgut plantar algunes directament a les taules. Amb el que no contava era amb els dies de fred i pluja que han endarrerit la germinació fins al punt de malmetre-la una mica. Us ensenyo un parell de fotos dels brots de pastanaga i ceba que vaig plantar directament i que han trigat una mica a sortir.


Pastanaga

Ceba

Suposo que el proper pas ja serà trasplantar el que finalment cultivaré a les taules i que ara va creixent en els respectius gots de iogurt. Ja veurem com va!


Fins aviat!

Jordi

2 comentaris:

Violant de Bru ha dit...

Que interessant Jordi!!! Ara cultives vegetals, no pares mai!!! I a més ets tan a prop...(treballo a Sant Quintí de Mediona), segur que passes sovint pel polígon Els Vinyets-Els Fogars.
És curiós però al despatx hi cultivo des de fa un any Violetes africanes amb testos escampats per tot el despatx. Vull aconseguir un creuament i crear una nova varietat de flor creuada. Serà difícil tot i que porto tot un any passant el pol·len de flor en flor amb un pinzell. Ja he plantat les suposades llavors (són tan petites, en 1 mm n'hi caben 4!!), però de moment no han nascut.
Et felicito per aquesta nova etapa que has començat, segur que t'aporta nous coneixements i satisfaccions.
Una abrçada i un petó!!

Jordi Ventura ha dit...

Hola Violant!!


Què bé veure't per aquí!!!

No passo sovint per aquest polígon, però si que hi vaig algun cop a Sant Quintí de Mediona.

Les llavors poden trigar a sortir. De vegades, la única cosa que els cal és que es donin les condicions idònies.


Moltes gràcies per haver vingut!!!


Una abraçada ben gran!

Jordi