9.2.09

Un munt de cucs!

Ja ha arribat el mes de febrer!

Fa un parell de mesos deia que ja havia triat el lloc adequat per posar la taula de cultiu. També deia llavors que entraria al fòrum de l'hort urbà per veure si m'assessoraven sobre la manera de començar. Bé, doncs, així va anar la cosa...:

http://www.horturba.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=141

Com heu pogut llegir, “pagesa” va tenir l'amabilitat d'aconsellar-me que comences a la primavera l'experiència amb l'hort de terrat. Sàvies paraules les seves. Desprès de comprovar com ha estat de cru i molt ventós (huracanat aquí a Mediona!) l'hivern, la decisió de començar la plantació quan arribés el bon temps ha estat providencial... ;-) . Gràcies “pagesa”!!!


Cucs!

I què millor per començar a tenir contacte amb l'horticultura domèstica que remenar un munt de cucs? Una amiga m'ha deixat en dipòsit el seu vermicompostador i, com que ja està en funcionament, només cal que segueixi alimentant els cucs i ells ja m'aniran obsequiant amb les seves defecacions.

El vermicompostador serveix per preparar compost natural a casa. No fa olor i pot estar a la cuina o a qualsevol altre lloc de la casa. Cal, això sí, tenir cura de que la temperatura no sigui ni massa alta ni massa baixa (entre 5 i 30 graus està bé), sinó els cucs podrien morir... Els cucs del vermicompostador es mengen les restes orgàniques que els hi posem i les transformen en un fabulós compost natural. Aquest compost m'anirà d'allò més bé per l'hortet!

Fent clic en aquests enllaços podreu saber més sobre el funcionament del vermicompostador:

http://articulos.infojardin.com/articulos/vermicompost-vermicompostador.htm

http://www.compostadores.com/v3/castellano/compostaje-jardin/detalle1.asp?CategoriaID=25&CompostID=193

http://www.todoverde.com/index.php?pagina=vermicompostaje

Aquestes que veureu ara son les imatges del vermicompostador funcionant:


El vermicompostador!




Planta baixa: aquí recollim l'aigua que desprèn el vermicompostador. Aquest aigua, diluïda, es convertirà en un excel·lent fertilitzant!




Primera planta: Es buida. Quan la de dalt estigui plena, aquesta la pujaré a sobre amb una mica de menjar i humus. Així els cucs aniran pujant.



Segona planta: Humus!



Tercera planta (i última): Els cucs menjant.




Els hi poso més menjar als cucs.



Remeno el menjar. Bon profit!!



He trobat aquest excel·lent vídeo en que podeu veure el funcionament d'un vermicompostador:


Fins aviat!!

Jordi