9.4.09

Planter

I ara: ...ja ha arribat el mes d'abril!!


Que curiós, avui que em poso a escriure un nou post fent referència a l'hort del terrat, resulta que fa un mes just que vaig publicar el darrer.

En fi, la qüestió és que si hagués de definir amb una paraula el que ha passat durant aquest temps, la paraula triada seria: planter.

No sé com dir-vos el que és el planter..., però ho intentaré. El planter podria ser com el cultiu de llavors amb la intenció de que les plantes neixin més protegides; d'aquesta manera, quan tinguin una mida que les faci més resistents, es podran plantar amb més garanties en el seu emplaçament definitiu.


Millor que us ensenyi les imatges del planter que he anat preparant aquests dies en pots de iogurt:


En aquesta foto podem veure gots de iogurt plens d'una barreja de fibra de coco i humus de cuc amb unes quantes llavors de diferents coses a dins.

I en aquesta foto podem veure la germinació produïda desprès d'uns dies.


En aquesta primera safata he plantat:


Carbassó

Tomàquet

Enciam morella

Remolatxa

Com podeu veure, les llavors han anat desenvolupant el seu procés de creixement aquest dies del mes de març. Darrerament el cel ha estat tapat, i les llavors també han acusat l'absència de sol i les baixes temperatures. Val a dir que el planter el treia a la terrassa quan feia sol i l'entrava a l'altell al fer-se fosc o quan plovia. També l'he anat regant regularment per mantenir la humitat.

I com que m'ha semblat molt interessant l'experiència i encara tenia molts pots de iogurt, doncs vinga! A fer més planter!!



En els nous gots de iogurt he plantat unes llavors que son un tresor. Es tracta del tresor de llavors que podeu veure en el següent enllaç:

http://www.terra.org/html/s/producto/5/magatzem/sprj_181.php

Les he plantat totes, i també altres llavors que havia encarregat a la botiga d'horturba.com. Que on ficaré tot el planter en cas de que prosperi? Doncs aquí ve la sorpresa! Resulta que he tingut la sort de que uns amics pensessin en mi alhora de compartir un hort dels de terra natural (vull dir dels d'exterior), i espero poder plantar allà tot el que pugui i, si va bé, recollir desprès llavors d'aquestes tant precioses. Ja us aniré explicant com va l'experiència!


Fins aviat!!

Jordi

2 comentaris:

Crazy ha dit...

Doncs jo mai penso en posar el nom de cada llavor al planter i als testos i ara, en alguns casos, he d'esperar que surtin els fruïts per saber què són! jejeje! però això encara ho fa més emocionant!!
al mau bloc dedico alguns posts al meu hortet i al vermi... si hi voleu passejar una estona hi esteu convidats!

Jordi Ventura ha dit...

Hola Crazi!


A mi, això de posar el nom als pots de ioghurt em va bé per anar-les identificant. Sóc molt novell en tot plegat, i d'aquesta manera aprenc una miqueta.

Moltes gràcies per la teva visita!!


Una abraçada!

Jordi