Estic recuperant l'aigua de la pluja!
El sostre de casa està inclinat i cobert de teules i, fins fa ben poc, l'aigua que hi queia anava directament a una canal que la portava fins el clavegueram. Des de fa unes setmanes però, la cosa ja no va exactament així.
He posat un dipòsit de dos-cents litres amb una aixeta incorporada a sota d'un lloc de la canal on hi havia una junta. Desprès he tret la junta i he permès que l'aigua llisques cap el dipòsit. Amb les darreres pluges, el dipòsit es va omplir de seguida i encara vaig tenir temps d'anar recuperant més aigua en garrafes de plàstic de vuit litres. En total, ara tinc dos-cents litres en el dipòsit i setanta-dos en les garrafes. Bé, per regar l'hort i les plantes del terrat en tindré per un dies i, a més, no hauré usat aigua del subministrament públic.
Per altre banda, una part de l'aigua de pluja local es quedarà aquí i no es “perdrà” pel clavegueram.
Aquí teniu una foto del muntatge!
Fins aviat!
Jordi
8 comentaris:
Felicitats, molt bon muntatge.
Hola Mateu!
Moltes gràcies!
Ja veus, la cosa és senzilla, però efectiva. Ja fa dies que rego les plantes del terrat sense usar l'aigua del subministrament públic. Bé, faig servir un bé comú que, si ho mirem bé, és com si s'apliques sol: la pluja.
Una abraçada!
Jordi
Bona Feina Jordi
Quan penso en els viatges als campaments de refugiats del desert i com ho fèiem per consumir la mínima aigua possible...
Hola anònim!
Tant de bo que no calgués fer restriccions en lloc.
No m'imagino un mateix cos restringint-se a si mateix per zones. Ara el fetge que no vol compartir amb l'estomac, ara un braç que li pren a un peu. Bé, ...si que m'ho puc imaginar. A una situació així l'anomenaria malaltia.
Una abraçada i gràcies per venir!
Jordi
M'ha agardat molt aquest sistema. A mi que no em vaga per fer gaires invents sempre corro a treure galledes quan plou per recollir aigua que guardo en garrafes per regar les meves violetes. Quan veig tanta aigua desaprofitada se'm glaça el cor i mira que ha plogut aquest any!!! Hauré d'anar pensant com la recullo millor.
Enhorabona Jordi!
Un petó,
Violant
Hola Violant!
A molts llocs s'aprofita l'aigua de la pluja, ...i de moltes maneres.
Una bona forma de gaudir de l'aigua que cau del cel es remullant-se a sota. Poc habitual, però referescant!
Una abraçada!
Jordi
hola Jordi,
acabo de descobrir la teva pagina i ja estic enganxat i amb una pregunta.
Que fas servir per conservar l'aigua en bones condicions dins el recipient? jo també en recullo pero als dos dies, i mes si fa calor, ja verdeja. alguna idea no cloritzant?
joan
Hola Joan!!
Gràcies per venir!
Doncs no faig res per evitar que l'aigua verdegi perquè tampoc disposa de gaire temps per verdejar. La capacitat del dipòsit és de 200 lts. i l'aiga la consumeixo en poques setmanes. De fet, ja he hagut de reposar-ne de la xarxa perquà ara fa dies que aquí no plou.
L'aigua de les garrafes que vaig omplir de més els dies que va ploure amb intensitat si que va agafar color verd i va criar unes "alguetes" a dins. Potser va ser perquè els recipients eren transparents i els hi donava el sol durant bona part del dia. La solució que vaig prendre llavors va ser entrar les garrafes a dins de casa. Clar, són de 8 litres :-)
El dipòsit gran, amb el que recullo l'aigua de la pluja, no és transparent i no rep masses hores de sol directe ja que gaudeix de l'ombra de la façana durant bona part del dia.
No sé si el teu dipòsit permet que li arribi la llum a l'aigua. Si és així, potser cubrir-lo o pintar-lo seria un remei.
Ara que penso. Vols dir que a les plantes no els hi va bé també una mica de "verdet"? No ho sé, només és un pensament espontani...
Una abraçada!!
Jordi
Publica un comentari a l'entrada